От 00.00 часа на 16 април 2022 г. достъпът до българските

...
От 00.00 часа на 16 април 2022 г. достъпът до българските
Коментари Харесай

Забраняват достъпа до българските пристанища на кораби, плаващи под руското знаме

От 00.00 часа на 16 април 2022 г. достъпът до българските морски и речни пристанища е неразрешен за всички плавателни съдове, регистрирани под съветско знаме, както и за всички плавателни съдове, които са трансформирали своето съветско знаме или регистрация към знамето или регистъра на която и да е друга страна след 24 февруари 2022 г. Това оповестяват от пресцентъра на Изпълнителна организация " Морска администрация ".

Забраната се вкарва на съображение от Регламент (ЕС) 2022/576 на Съвета от 8 април 2022 г. за изменение на Регламент (ЕС) № 833/2014 по отношение на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна (ОВ L 111/1 от 8.4.2022 г.).

Подробна информация по отношение на ограничаващите ограничения във връзка с Руската федерация е налична в рубриката „ Нормативни актове “, раздел „ Право на Европейския съюз “, подраздел „ Ограничителни ограничения “, на електронен адрес:.

Подобни ограничения бяха взети и в Румъния, както и по-рано и в Белгия.

От 17 април румънското държавно управление не разрешава на кораби под съветски байрак да влизат в пристанищата на страната, заяви румънската морска администрация, представена от организациите. Оттам споделиха, че ще бъде неразрешено влизането на „ всеки транспортен съд, регистрирани под съветски байрак след 24 февруари 2022 година, в това число кораби, които смениха съветския байрак със знамето на която и да е друга страна или трансформираха регистрацията си в Русия с регистрация в която и да е друга страна “.

Само кораби, които се нуждаят от помощ и място за леговище, ще могат да влизат в пристанищата на Румъния. Освен това ще бъде направено изключение за кораби, които се нуждаят от спешно прекъсване. Ограниченията няма да обиден транспортните средства, пренасящи разнообразни типове изкопаеми горива до Европейски Съюз , в това число газ, петрол и нефтопродукти, исполин, алуминий, мед и никел.

По-рано сходно решение беше взето и в Белгия.

На 9 април беше оповестен петият пакет от наказания против Русия. Новият набор от ограничавания включваше възбрана за закупуване, импорт или трансфер на въглища и други твърди изкопаеми горива в Европейски Съюз, както и възбрана за даване на достъп до пристанища на Европейски Съюз за кораби, регистрирани под съветски байрак.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР